Buster Cube

BUSTER CUBE of ACTIVITY BALL

(hardplastic speelgoedkubus of bal voor uw hond)

 

Wanneer u uw hond normaal met droge brokken voert, kan dit speelgoed gebruikt worden om uw hond te voeren. U kunt de kubus (Buster Cube) of de bal (Activity Ball) vullen met een  portie voedsel. (Denk er wel aan dat de grootte van de voedingsbrokjes geschikt moet zijn voor het gebruik in het speelgoed.) Laat uw hond vervolgens zelf al het voedsel uit het speelgoed halen, u laat hem zo zijn natuurlijk instinct gebruiken!

Door middel van dit speelgoed moet uw hond denken en ‘werken’ om zijn voeding te bemachtigen. Hij moet duwen, lopen en rollen vooraleer hij beloond wordt. Een interessante en leuke ervaring voor uw hond. Gezond voor een aangenaam en actief hondenleven. De hond moet met dit speelgoed echt zijn hersenen gebruiken; hij verbruikt dus lichamelijk én geestelijk energie wat het risico op gedragsproblemen aanzienlijk verkleint!

Het staat vast dat het voor een hond belangrijk is dat hij zichzelf kan ontwikkelen door middel van spel, oefening en fysieke training. Het leidt ook geen twijfel dat een tevreden hond minder problemen vertoont dan honden die mentaal onvoldoende worden gestimuleerd.

Vul het speelgoed met de voor uw hond favoriete droge voeding of wat snoepjes en leg de kubus of de bal op de grond. Duw het een stukje vooruit zodat er een beetje voeding uitvalt. Uw hond zal snel begrijpen dat er nog meer uit te halen valt. Na een korte leerperiode zal uw hond alleen met het speelgoed kunnen gaan spelen, wat hem urenlang plezier zal verschaffen. Zo kunt u het dus bijvoorbeeld geven als u visite krijgt of indien het vertrouwd is als hij alleen thuis moet blijven.

De Activity Ball (bal) rolt makkelijker dan de kubus, de Buster Cube is dus een moeilijkere variant voor slimme honden. Verder is de Buster Cube instelbaar van makkelijk naar moeilijk. Altijd makkelijk beginnen, anders geeft uw hond het op en doet hij er niets mee. Voor sommige honden is de Acitivity Ball al moeilijk genoeg!

BUSTER MINICUBE en ACTIVITY BALL  small, voor honden tot 10kg.

BUSTER CUBE en ACTIVITY BALL  large, voor honden boven 10kg.