Zorgverzekeringen

Verantwoord huisdierbezit brengt ook een goede verzorging voor hond, kat of knaagdier met zich mee. Dat is niet alleen voeding, speeltjes of een mooie mand. Goede verzorging betekent ook dat u voorbereid bent op hoge kosten van onvoorziene medische behandelingen. Net als uzelf kan ook uw huisdier betrokken raken bij een ongeval of ernstig ziek worden. In de meeste gevallen kan de dierenarts uw huisdier dan weer genezen. De kosten hiervan kunnen echter behoorlijk oplopen en u kunt geconfronteerd worden met een forse rekening van honderden of zelfs wel meer dan duizend euro. Het is van belang dat u dan in staat bent deze (onverwacht) hoge kosten te betalen.

Zorgverzekering voor hond, kat en konijn
Sinds een aantal jaren is het mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten voor uw hond, kat of konijn. Vrijwel alle medische kosten ten gevolge van een aandoening, ziekte of ongeval worden dan door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Een geruststellende gedachte wanneer u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Net als bij zorgverzekeringen voor mensen zijn er ook bij de dierenverzekeringen diverse pakketten en aanvullende verzekeringen. Alles staat duidelijk vermeld in de brochures en de polisvoorwaarden die te vinden zijn op de websites. Zodoende bent u vooraf goed geïnformeerd over de vergoedingen en premies.

Waarom en bij wie verzekeren?
U dient uiteraard zelf te bepalen of u uw huisdier wilt verzekeren, maar ons eerste advies is om het wel te doen. Wanneer u niet geconfronteerd wilt worden met (onverwachte en onverhoopt) grote financiële tegenvallers is het zeker verstandig om uw huisdier te verzekeren. Als dierenartsenpraktijk staan wij achter de volgende verzekeringen:

Deze boven genoemde verzekeringen bieden diverse pakketten aan en komen voort uit betrouwbare maatschappijen met heldere voorwaarden. Deze zorgverzekeringen zijn veelal ontwikkeld door dierenartsen.

Eventueel kunnen  sites als  http://www.dierverzekeringvergelijking.nl/ en http://www.verzekerjehuisdier.nl/l u helpen bij uw keuze voor een zorgverzekering die het beste bij u en uw huisdier past.

Kosten van de zorgverzekering
De kosten van een zorgverzekering zijn afhankelijk van de leeftijd en bij de hond tevens van het volgroeid gewicht. Ook is het soort pakket en de looptijd van de verzekering bepalend voor de premie. Op de websites van de verzekeringen kunt u de premie berekenen en vrijblijvend een offerte aanvragen. Ook is het mogelijk direct een zorgverzekering af te sluiten.

Tot slot
Huisdieren zijn voor hun verzorging afhankelijk van u als baasje. Gelukkig worden honden, katten en konijnen in Nederland over het algemeen goed verzorgd. De eigenaar moet zich ervan bewust zijn dat hij verantwoordelijk is voor het welzijn van zijn huisdier. Het financieel voorbereid zijn op de kosten van een onvoorziene medische behandeling hoort hier ook bij. Dit kan door het afsluiten van een zorgverzekering.